keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Mesimumm

Ryhmä: Mesimumm (Mehiläinen).

Rymässä olevat opiskelijat: Tiina ja Jesse.

Ryhmän kuvaus:

Ryhmässä on 20 lasta, josta yhellä lapsella on ADHD. Lapsi jolla on ADHD, ottaa 3 lapsen paikan päiväkodissa, eli normaalin ryhmän koko pitäisi olla 24. Lapset ovat kaikki 6-7 vuotiaita eskareita, ja ovat tosi asiallisia ja kuuntelevat kaiken mitä opettajat sanovat. Lasten kanssa keskustelu sujuu tosi hyvin ja kuuntelevat hyvin miten opettajat/aikuiset sanovat heille. Lapsilla on vilkas ja hyvä mielikuvitus ja keksivät hyvin itse leikkejä, kukaan ei valita, että tulisi tylsää. Ryhmässä on 2 lastentarhanopettajaa ja 1 avustaja, jotka opettavat lapsia. Avustajan tehtävät on suurimmaksi osaksi siivota ja laittaa lapsille ruuat valmiiksi. Heille toki myös liittyy jonkun verran kasvatus tehtäviä.

Leikit/pelit:

Ryhmässä on käytössä tosi paljon erilaisia sanapelejä, pelejä jossa keksitään lauseita tai etsitään sanoja, seka muita älyllisiä pelejä kuten tammi ja kuvan selitys pelejä. Eskareissä kuitenkin ei ole käytössä tabletteja, mutta on paljon muita erilaisia mielenkiinnostavia oppimateriaaleja. Kiinnostavin asia ryhmässä, joka on tullut käyttöön vasta muutama viikko sitten, ovat sellaisen pienet mehiläiset (Bee-Bot) robotit, jotka liikkuu sen mukaan, miten lapset painavat nappeja, jotka ovat robottien selässä.

Lasten vapaa leikki:

Ensimmäinen viikko minkä olemme täällä, on vapaan leikin viikko, koska Virossa on syysloma tällä hetkellä. Vapaata leikkiä ovat esim. isoista lego palikoista talon rakentaminen, muuten legojen kanssa leikkiminen, kotileikit, palapelit sekä lasten lempi tammi peli. Lapset tykkäävät itsenäisesti pelata myös sana pelejä, vaikka onkin vapan leikin viikko, sekä tehdä muoto-palapelejä.

Toiminnan kuvaus:

Lapset ovat tosi kilttejä ja heillä on tosi hyvä käytös. Kukaan ei ikinä sanoo mitään vastaan opettajille, ja kuuntelevat aina mitä heille sanotaan. Päivän alussa on aamupiiri, jossa kerrotaan mikä päivä tänään on, millä kirjaimella se alkaa, monta päivä on jäljellä käydä päiväkotia ja monta päivä on jo käyty. Sen jälkeen lapsi menee ikkunan viereen ja kertoo millainen sää tänään on ja millainen sää sen mielestä on tänään tulossa. Sen jälkeen joskus kello 11:20 mennään ulos ja klo 12:30 tullaan takaisin sisään. Eskareillä on ruokatauko klo 12:45 ja menee nukkumaan klo 13 joka kestää klo 15 asti. Sen jälkeen lapset saavat leikkiä vapaasti ja odottavat että vanhemmat tulevat hakemaan heitä.

Meidän mielestä on tosi mukava ja kiva ryhmä ja viihdytään siinä hyvin.

Kuvia päiväkodista

 Muotopalapelit

 Tammi

 Erillaisia leikin välineitä

 Virolainen perinteinen oppikirja "Aabits"

 Erillaisia sanapelejä

Sanapeli jossa pitää jatkaa sana sillä kirjaimella millä se loppuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti