maanantai 30. lokakuuta 2017

Leikit ja tuokiot 2

Meidän ryhmässä on 6-7 vuotiaita lapsia, jotka leikkivät itsenäisesti ja yleensä aina toisten lasten kanssa. Lapset leikkivät tosi harvoin yksin ja yleensä on aina pikku ryhmissä leikkimässä.

Lasten yleisimmät leikit ovat: tammi, legoleikit, autoleikit, palapelit, sana/kuva pelejä, piirtäminen, kotileikit. Lapset myös pyytävät itse tehtäviä, jotka sisältää matematiikka, lukemistä, piirtämistä, yhdistämistä pistestä pisteseen.

Kotileikeissä lapset yleensä leikkivät vauvoilla ja pitää huolta heistä. He laittavat vauvat nukkumaan ja antavat ruokaa jos vauva noin tarvitsee. (Yhellä lapsella on käsi kipsissä päiväkodissa, niin joku lapsista laittoi samanlaisen käsituen vauvalle kuten sillä lapsella oli).

Legoleikeissä lapset (enimmäkseen pojat) tekevät legoista taloja, sekä linnoja. Ryhmässä on myös isoja lego paloja josta lapset rakentavat erilaisia taloja. Joskus he saattavat rakentaa pienoismallin talosta pienillä legoilla, ja sitten toteuttaa sen isoilla legoilla.

Autoleikit ryhmässä ovat yksinkertaisia ja heillä ei ole mitään autoratoja, joten ajavat autoja vaan vapaasti lattia pitkin. Leikki ei kummiskaan yleensä kestä kauan, ja siirtyvät muihin leikkeihin pian.

Sana- ja kuvapelejä on monia erilaisia ja kaikki ovat tosi monipuolisia. Leikeissä löytyy kuvien yhdistämistä sanojen kanssa, sekä leikkejä jossa pitää yhdistää sanoja ja muodostaa itse sanoja, sanojen alkuja ja loppuja.

Lapset piirtävät ja askartelevat paljon. Materiaaleja on useita erilaisia. Paperia, liimaa, sakset, puuvärejä, muovailuvahaa ym. Tänään innostuivat halloweenin innostamana piirtämään kurpitsoja.

Ryhmässä kuitenkaan ei ainoastaan leikitä, vaan lapset keskustelevat päivän tapahtumista ja elokuvista mitä ovat nähneet. Meidän mielestä syy siihen, että leikkejä ei ole niin paljon, on juuri tämän keskustelun takia.

Ohjattua leikkiä on ollut erillisen liikunnanohjaajan pitämillä liikuntatuokioilla. Siellä ovat esimerkiksi liikkuneet musiikin tahtiin ja pelanneet polttopalloa.

Ulkona lapset välillä keksivät keskenään joitain leikkejä, esim. hippaa tai piilosta. Opettajat pitävät joitakin ohjattuja leikkejä ulkona lähes joka päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti